Суд Львова сьогодні розгляне клопотання про арешт комунальників через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі

Сьогодні Галицький районний суд Львова розгляне клопотання прокуратури про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою трьом посадовцям Львівського комунального підприємства «Збиранка», підозрюваних у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що за наслідками проведених слідчих та процесуальних дій прокуратурою Львівської області погоджено повідомлення про підозру трьом посадовим особам КП «Збиранка» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.236, ч.2 ст.367 КК України, а саме: у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Сарган зазначає, що за скоєння таких кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Також Сарган нагадала, що «16 червня під час представлення нового очільника обласної прокуратури Львівщини генпрокурор Юрій Луценко заявив про створення спільної слідчо-оперативної групи ГПУ, Нацполіції, СБУ з числа працівників центральних апаратів, які перевіряли діяльність комунального підприємства «Збиранка», а також інших комунальних підприємств Львова. Тоді Юрій Луценко наголосив, що у даному випадку йдеться лише про об’єктивну оцінку, ніякої політичної націленості в цьому немає».
Нагадаємо, що 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: