Як німецький журналіст підтримує пенсіонерів у Львові (фото)

12573921_10205491121464018_7567457892060170146_n

Німецький фотограф, журналіст та волонтер Червоного Хреста Тіль Майєр відзначився своїми численними поїздками до Львова. Результатом його кожної поїздки є відеороботи, від яких мурашки по тілу. Фотограф розповідає про важке життя людей похилого віку Львова на сторінках Der Spiegel, та організовує регулярну фінансову підтримку для них - близько 1500-2000 євро на місяць.

Німецький фотограф, журналіст та волонтер Червоного Хреста Тіль Майєр відзначився своїми численними поїздками до Львова. Результатом його кожної поїздки є відеороботи, від яких мурашки по тілу. Фотограф розповідає про важке життя людей похилого віку Львова на сторінках Der Spiegel, та організовує регулярну фінансову підтримку для них - близько 1500-2000 євро на місяць.

Euromaidan Press опублікував інтерв'ю з журналістом, в якому він розповів про мотиви своєї діяльності.

Роботи Тіля Майєра надихають європейців пересилати кошти на банківські рахунки в Україну, за які літні люди можуть придбати собі продукти харчування, одяг та медикаменти.

Виданню Майєр розповів, що вперше відвідав Україну у 2007 році. Він розшукував людей на Західній Україні, які пережили концтабори. Але коли побачив, в яких умовах живуть літні люди у Львові, вирішив не опустити цю тему. Відтоді три-чотири рази на рік відвідує Львів. Каже, у Німеччині пенсіонери «не живуть у таких злиднях». Найбільше журналіст вражений тим, що пенсіонери вимушені страждати двічі, адже вже пройшли всі жахи під час війни.

Для європейської авдиторії герої робіт Майєра є героями, які багато через що пройшли. Майєр розповідає, що пише не лише про людей, які вижили, а про гідних особистостей:

«Я знаю одну жінку у Львові, яка збирає папір кожен день, а потім передає його на утилізацію. І навіть в такій ситуації, вона не скаржиться, а натомість каже : «Дякую, Боже, що я ще жива».

12573846_10205524624701578_8478674355203463188_n

«Одна людина сказала мені: «Якщо ви сповнені ненависті, ви не розумієте, що таке життя». Коли я слухаю розповіді цих людей, я вважаю, мої власні проблеми занадто незначні. Може бути, це найбільша зміна, яка сталася зі мною», – зізнається журналіст.

Цієї зими Майєр знову приїде до Львова, аби зробити документальний фільм про тих, хто вижив після концтаборів, але, каже журналіст, проблема бідності також не залишиться поза увагою.

Автор інтерв'ю: Костянтин Янченко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: