Курс гривні буде під тиском найближчим часом, – експерти

grivna_dollar
Фото: hvylya.net

Експерти із банківської справи вважають, що найближчим часом варто очікувати, що гривня відчуватиме тиск через деякі фактори. Це може спричинити незначні валютні коливання.

Такою є думка більшості банкірів, опитаних Інтерфаксом.

Головними причинами, які можуть вплинути на курс гривні на початку осені можуть стати закупівля газу для опалювального сезону, а також ймовірні спроби дестабілізації політичної ситуації в Україні Росією, з огляду на події у Криму. Цілком імовірно, Національний банк України вживатиме додаткових заходів, аби ці коливання не були відчутними для населення.

«Напружена ситуація в Криму стимулювала нерезидентів, що отримали дозвіл на виведення дивідендів, не відкладати купівлі валюти. Попит із боку цієї категорії учасників ринку спровокував зростання котирувань на міжбанківському валютному ринку. Також панічні очікування позначилися на курсі готівкового долара», – експерт відділу операцій на валютному та грошовому ринках ОТП Банку Микита Мишаков.

За оцінкою ж головного ж аналітика UniCredit Bank Андрія Приходька, негативну динаміку курсу гривні під час опалювального сезону можна було б згладити, якби «Нафтогаз» отримав пакет фінансування від міжнародних фінансових інститутів у розмірі близько $1 млрд для закупівлі газу. «Проте прогресу в цьому напрямі наразі не видно», – додав він.

Проте експерти запевняють, що для того, аби гривня пройшла цей період і зберегла нинішній курс, зараз існує чимало сприятливих чинників. І їх більше, аніж негативних.

Директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний зазначив, що у другому кварталі цього року зростання економіки становило 1,3%, зростає частка українського експорту до країн ЄС, що позначається на збільшенні надходження іноземної валюти в країну.

[dyvys_blockqoute text="Політичні чинники, здатні в подальшому також позитивно вплинути на гривню, - це, безумовно, реформи. Сприятливий інвестиційний клімат, який зможе залучити іноземних донорів у країну, - це продовження реформування судової, правоохоронної та фінансової сфер." author="Олег Курінний"]

Також експерти очікують, що додаткові можливості для зміцнення курсу гривні надасть черговий транш кредиту від МВФ для України.

Читайте також: На дні: що відбувається з українською економікою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: