МЗС Естонії виділило більше сотні тисяч євро на допомогу внутрішнім біженцям України

Eesti-lipp-Pika-Hermanni-tornis-990x430
Прапор Естонії / riigikogu.ee

Міністерство закордонних справ Естонії виділило 135 тисяч євро естонським некомерційним організаціям, які займаються допомогою внутрішнім біженцям України та постраждалим внаслідок конфлікту на Сході України.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Кошти отримали організації Ukraina Kultuurikeskus, Eesti Pagulasabi та Mondo. У жовтні 2014 року вони запустили благодійну кампанію Ukraina heaks! («Для України!»).

[dyvys_blockqoute text="Під час російсько-українського конфлікту загинули понад 9400 людей і постраждали більше ніж 21 500 осіб. На жаль, напружена обстановка в Україні не має ознак поліпшення. У зв'язку з цим підтримка організацій допомоги, що діють в Україні, залишається вкрай важливою для нас." author="глава МЗС Естонії Марина Кальюранд"]

У МЗС Естонії висловили вдячність цим організаціям за допомогу Україні.

Eesti Pagulasabi надає продовольчу та психосоціальну допомогу постраждалим від конфлікту групам населення, а також відправляє медичну допомогу лікарням. Ukraina Kultuurikeskus (Український культурний центр) має намір надалі надавати допомогу біженцям та пораненим.

Кошти від МЗС використають насамперед для допомоги внутрішнім біженцям в Україні, але по можливості також для допомоги лікарням і дитячим будинкам на сході України. Робота Mondo на сході України і в наступні місяці буде присвячена внутрішнім біженцям і жителям конфліктних регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: