Уряд пропонує скоротити термін держреєстрації друкованих ЗМІ до 15 днів

Законопроект, що передбачає скорочення терміну державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (ЗМІ) із 30 до 15 робочих днів, запровадження обов'язкової реєстрації для зарубіжних видань та обов'язкової 50-відсоткової квоти для контенту державною мовою, зареєстровано у Верховній Раді.

Про це інформує Інтерфакс.

Згідно з інформацією на офіційному сайті парламенту, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної реєстрації друкованих засобів масової інформації) №5024 зареєстровано у ВР 12 серпня 2016 року.

Ініціатором законопроекту виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, ухвалення зазначеного закону забезпечить спрощення процедури державної реєстрації, що сприятиме збільшенню кількості зареєстрованих друкованих ЗМІ та зростанню надходжень до державного бюджету.

Законопроектом також передбачається визначення кола засновників друкованих ЗМІ в Україні, зокрема іноземного засновника, що перебуває в країні на законних підставах.
Крім того, документ регулює статус видання "спільне", яке поряд з іноземним засновником передбачає обов'язкове залучення українського засновника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: