Зі співробітників ГПУ намагалися зробити «жертв», – у НАБУ прокоментували скандальне відео

Відео під назвою «Свавілля» НАБУ» допоможе ідентифікувати працівників Генеральної прокуратури та інших правоохоронних органів, які чинили 12 серпня незаконні дії по відношенню до працівників НАБУ при виконанні службових обов’язків.

Так прокоментували появу відео у Національній агенції.

«Щодо змісту відео, його автори, ймовірно, відпрацьовують замовлення осіб, зацікавлених у тому, щоб співробітники ГПУ, які вчиняли незаконні дії, виглядали «жертвами». Воно не передає повну хронологію подій. Там немає нічого про те, як група із 15 осіб блокувала працівників НАБУ у під’їзді конспіративної квартири, як ігнорувала численні прохання співробітників НАБУ не перешкоджати їхній законній діяльності та припинити дії з незаконного утримання працівників НАБУ у під’їзді.

Вкотре наголошуємо, усі дії працівників НАБУ 12 серпня під час проведення негласних слідчий дій і подальшої взаємодії з працівниками ГПУ після їхнього втручання, були законні. Спецпідрозділ НАБУ прибув на місце з метою розблокування співробітників НАБУ, незаконно заблокованих у під’їзді житлового будинку працівниками Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та Нацполіції Хмельницької області, які до цього викрали ще двох оперативників НАБУ. При цьому заходи фізичного впливу були використані виключно в тій мірі, яка забезпечила вихід співробітників НАБУ з даного приміщення. Навіть попри те, що один з працівників ГПУ погрожував працівникам НАБУ табельною зброєю», – зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, 12 серпня, працівники Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури затримали та упродовж 11 годин утримували двох працівників оперативно-технічного підрозділу НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: