Протоколи ГПУ не спростовують викрадення наших працівників, – НАБУ

У Національному антикорупційному бюро України прокоментували публікацію «протоколів» допиту Генеральною прокуратурою їхніх співробітників. У відомстві наголосили, що ці документи, по-перше, мають сумнівне походження, а по-друге,не спростовують факту викрадення їхніх співробітників.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційній сторінці НАБУ у Facebook.

«По-перше, незрозумілим є походження цих документів: ким, коли і на чий запит вони були надані, і головне – навіщо. По-друге, ці «протоколи» ніяким чином не спростовують факти незаконного викрадення та утримання працівників НАБУ і не виправдовують застосування щодо них заходів фізичного та психологічного впливу (простою мовою – тортур). Навпаки ці «протоколи», якщо вони справжні, лише підтверджують утримання працівників НАБУ у приміщенні Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки до опівночі», – сказано у повідомленні.

Також у НАБУ підкреслили, що їхніх спіробітників було «допитано у якості свідків за фактом замаху на життя одного із співробітників» Генпрокуратури». Тому, за словами представників антикорупційного відомства їх повинні були завчасно попердити та викликати до ГПУ. По-друге, розслідуванням за цією справою займається той же прокурор, на якого, за матеріалами справи було скоєно замах. А це заборонено Кримінально-процесуальним кодексом.

Зрештою у НАБУ заявляють, що кримінальне провадження у ГПУ було зареєстроване тоді, коли керівництву Департаменту вже було достеменно відомо про те, що детективами Національного антикорупційного бюро розслідуються кримінальні провадження щодо посадовців очолюваного ними підрозділу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: