Родичі загиблих на сміттєзвалищі обурені, що на лаві підсудних немає очільників львівської мерії та ДСНС

264236_1

На вчорашнє судове засідання у справі керівників ЛКП «Збиранка» прийшли дружини загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі надзвичайників.

У  коментарі журналістам вони виловили обурення тим, що на лаві підсудних немає очільників мерії та ДСНС.

«Чому тут тільки керівники «Збиранки»? Мають нести покарання і міська рада і ДСНС. Мій чоловік працював у ДСНС. Там є люди, які відповідали за моніторинг ситуації на звалищі. Вони теж мають відповідати. Мій чоловік подзвонив мені за двадцять третя і сказав, що вони ще мають перевірити осередки пожежі і змотувати рукави, а за даними внутрішнього розслідування, вже в першій годині був відбій. Хто їх туди послав, хто дав той наказ?» – сказала Ірина Юнко.

«Ми хочемо правди. Хочемо знати, чому наші чоловіки там опинилися. Можливо, вони там не мали бути. Але так сказало керівництво – вони виконували наказ. А тепер кожна структура хоче з себе зняти вину», – додала Олеся Руда.

Натомість у прокуратурі кажуть, що слідство ще триває.

«Ведеться слідство, призначена низка експертиз, будуть прийматися рішення, буде надана оцінка діям посадовців, у тому числі з гасіння пожежі на звалищі», - розповів у коментарі журналістам керівник групи прокурорів Остап Сидор.

Нагадаємо, вчора Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу для двох колишніх керівників «Збиранки». Екс-директор ЛКП Богдан Горбаль та його заступник Борис Плашенко були взяті під варту з можливістю внесення застави. Цього ж дня обидва колишні керівники внесли заставу у розмірі 110 тисяч 240 гривень кожен і були звільнені з-під варти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: