Е-декларування має отримати сертифікат з технічної безпеки до 31 серпня

Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повинна видати сертифікат з технічної безпеки для системи електронного декларування до 31 серпня.

Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повинна видати сертифікат з технічної безпеки для системи електронного декларування до 31 серпня, передає УНІАН.

Про це глава НАЗК повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформуючи про результати наради під головуванням президента Петра Порошенка щодо роботи системи е-декларування.

«До 31 серпня 2016 року Державна служба спеціального зв`язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) у співпраці з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) повинна доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - написала Корчак.

Зокрема, як зазначила глава агентства, Держспецзв’язку належить усунити недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати так само до 31 серпня атестат відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій.

«Таке рішення ухвалено під час робочої наради у президента України Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування», – підкреслила Корчак.

За її словами, президент при цьому наголосив, що для повноцінного функціонування системи Єдиного державного реєстру декларацій створена належна законодавча база, і жодні технічні проблеми не можуть зривати стратегічно важливого для держави плану і ставати на заваді твердій політичній волі боротися з корупцією.

«Учасники наради були одностайні в тому, що в умовах, коли компанія-підрядник несумлінно виконала свої зобов`язання, ДССЗЗІ як державний орган не має іншого варіанту дій, крім як взяти ініціативу і відповідальність та забезпечити сертифікований старт системи», – додала вона.

Також глава НАЗК сказала, що міністр фінансів Олександр Данилюк у свою чергу заявив про готовність ініціювати оперативне рішення щодо фінансування робіт із забезпечення четвертого та п`ятого модулів системи електронного декларування. Роботу над цими модулями ДССЗЗІ має виконати самостійно в стислі терміни.

Як повідомлялося, 15 серпня голова НАЗК заявила, що в Україні рівно о 00:00 офіційно запрацювала система електронного декларування. Водночас ця система запрацювала без передбаченої законом сертифікації.

Натомість Представництво ЄС заявила, що запуск системи електронного декларування статків чиновників у тестовому режимі без сертифікату з технічної безпеки не має сенсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: