У Львівській ОДА пояснили, чому переглянули план децентралізації в регіоні

Перспективний план об'єднання територіальних громад вирішили переглянути через недопрацювання попереднього плану за розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Про це «Дивись.Info» повідомив радник голови Львівської обласної адміністрації із питань децентралізації Віталій Корецький.

«У першу чергу це було розпорядження Кабінету міністрів, який затверджував у два етапи наш проект перспективного плану у 2015 році. Перше засідання було 11 листопада 2015 року. Тоді було затверджено частину громад – здається, 82. І потім 4 грудня 2015 року було затверджено 88 громад. Другим пунктом у цьому розпорядженні було «Доручити доопрацювання проекту перспективного плану Львівській обласній державній адміністрації». Із того моменту проводилася робота, яка звелася до сьогоднішнього варіанту проекту перспективного плану», – пояснив Корецький.

Водночас чиновник наголосив, що згідно із законом про добровільне об'єднання громад, проект перспективного плану має охоплювати всю область. Тобто не має бути «білих плям», які залишились після затвердження Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Львівської ОДА опублікувала повідомлення про те, що у регіоні переглянули перспективний план створення територіальних громад у рамках реформи місцевого самоврядування: із 95 громад, створення яких анонсували у середині липня, буде 81 (включно із вже дійсними). Кінцева ж цифра може відрізнятися від цієї, адже процес децентралізації поки носить добровільний характер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: