Усі комунальні підприємства Львова працюють непрозоро. Міській раді пропонують покінчити з цим

18 серпня відбулось обговорення проекту положення «Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств».

Згідно з результатами дослідження, львівські КП  не набрали навіть половини можливих балів за прозорість.

Нещодавно у восьми обласних центрах Західної України громадські активісти та експерти, на основі 20 індикаторів, провели дослідження публічності комунальних підприємств. Учасники проекту збирали інформацію про діяльність комунальних підприємств восьми обласних центрів та склали рейтинг від найбільш закритих до найбільш публічних комунальних підприємств. Максимальна кількість балів, яку могли набрати комунальні підприємства становить 40. Проте, жодне з 21 комунального підприємства, які досліджувались у Львові, не набрало й половини.

Lviv_transaparency

Для покращення роботи комунальних підприємств і підвищення рівня прозорості у їхній роботі міському голові та депутатам Львівської міської ради направлено проект положення «Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств».

Основними завданнями запровадження даного положення є:

1. Інформування мешканців про діяльність комунальних підприємств, послуги та тарифи на них, фінансову та господарську діяльність;

2. Організація процесу інформування суб’єктів господарської діяльності, представників ЗМІ, перевіряючи органів, потенційних інвесторів та всіх зацікавлених про діяльність комунальних підприємств;

3.Забезпечення подання інформації на засадах своєчасності, систематичності, повноти, всебічності та об’єктивності.

Дане положення зобов'язує комунальними підприємствами публікувати інформацію щодо цілей роботи комунального підприємства, статутів, річні плани закупівель, річні та щоквартальні фінансові звіти, структуру підприємств,  фінансові декларації керівників підприємств тощо.

«Ми сподіваємось, що вже на найближчій сесії дане положення буде винесено на голосування і це позитивно вплине на доступність інформації, яка стосується роботи комунальних підприємств», - зазначила координаторка проекту у Львові Оксана Романишин.

Довідка: Проект «Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств» реалізовується “Центром політичних студій та аналітики” за підтримки Transparency International та в партнерстві з Українським центром незалежним політичних досліджень (УНЦПД) та Інститутом політичної освіти (ІПО).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: