Які професії обирають українські студенти

Найпопулярнішими освітніми напрямками в Україні залишаються економіка і юриспруденція.

Найпопулярнішими освітніми напрямками в Україні залишаються економіка і юриспруденція, пише Сегодня.

Так, згідно з останніми звітами Міносвіти щодо вступної кампанії-2016, батьки юних українців готові викласти кругленьку суму, щоб навчити своє чадо на правознавця – 19 302 зарахованих. На другому місці опинилися менеджери – платити за навчання готові 9328 абітурієнтів. Третіми за популярністю серед контрактників виявилися «Фінанси, банківська справа і страхування» – 8707 зарахованих на платній основі. А ось п'ятірку лідерів замикають «Вчителі шкіл» (8335 контрактників) і «Облік і оподаткування» (7447 контрактників). У топ-10 також потрапили філологи (6843), фармацевти (6212), економісти (5899), медсестри (5633) і підприємці (5585).

Крім того, в Міносвіти повідомили, що цього року більшість студентів денної форми навчатимуть за кошти держбюджету – на контракт потрапили всього 49% від всіх абітурієнтів.

«Всього цього року в українські вузи на денну форму навчання надійшло 465 тисяч 283 абітурієнти. До цього числа входять як студенти-бюджетники, так і контрактники за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалавр, магістр, фахівці та молодші спеціалісти. При цьому на бюджет надійшло 237 тисяч 625 абітурієнтів, а на контракт – 227 тисяч 654 абітурієнти», – пояснили в Міносвіти.

Крім того, як показує статистика відомства, кількість контрактників перевищує бюджетників в навчанні на бакалавра і спеціаліста. При цьому на магістра і молодшого спеціаліста навчатимуться в основному за рахунок держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: