Пригожин увімкнув задню: продюсер відхрещується від листа на підтримку анексії Криму

Продюсер Йосип Пригожин відмовився від свого підпису під листом на підтримку анексії Криму, поширеному Міністерством культури РФ в березні 2014 року.

Про це він сам повідомив в ефірі «Радіо «Свобода».

Дискутуючи про недопуск російських артистів на територію країн Євросоюзу (інцидент днем раніше стався з Олегом Газмановим в Литві, про що співак сам повідомив у своєму Інстаграмі), продюсер зазначив, що конфлікти влаштовують політики, а у його дружини Валерії немає «ніяких закликів, всі пісні присвячені тільки любові».

Конкретизуючи свою позицію, далі Пригожин заявив, що ні він, ні Валерія не підписували «лист про анексію Криму - це брехня! Ніякого листа подібного ніколи не було. Немає жодного підпису співачки Валерії та Йосипа Пригожина про анексію Криму ніколи».

За словами продюсера, у них всього лише «зібрали думки з приводу референдуму»: тоді вони висловилися «за свободу вибору», «в підтримку народу».

Нагадаємо, що текст листа з'явився на сайті Міністерства культури 11 березня 2014 року. Під ним, згідно з офіційною версією, поставили свої підписи 511 діячів культури.

У листі говорилося про те, що «діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем» в той момент, коли вирішується доля Криму. Тому вони «твердо заявляють про підтримку позиції Президента Російської Федерації по Україні і Криму».

Відзначимо, що в листі нічого не говорилося про підтримку народу Криму і його волевиявлення, йшлося про бажання тих, хто підписався, щоб «спільність народів і культур мала міцне майбутнє».

Нагадаємо, що раніше Йосип Пригожин і Валерія вже потрапляли під критику проурядових сил: це сталося після їх спільної фотографії в Лондоні з Михайлом Ходорковським, який живе там в еміграції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: