У Львові хочуть нетрадиційно відзначити 160-ліття народження Івана Франка

Святкування 160-ліття народження Івана Франка поєднає в собі образотворче мистецтво монументальної скульптури, театру, хореографії, літературних читань і симфонічної музики.

 

Про це під час прес-конференції розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.

«Усе буде інтерактивно, за участю глядачів, і абсолютно некласично. З класичного буде тільки симфонічний оркестр, який створюватиме музичне тло. Ми довго думали, як зробити так, щоб привернути увагу молоді і не образити старше покоління, яке звикло до класичного сприйняття Франка» - розповіла директор департаменту. Родзинкою свята стануть шість скульптур, які складуться воєдино в найбільший у світі портрет Франка. Дійство розпочнеться 27 серпня перед Оперним театром, о восьмій вечора, коли вже стемніє, тому що режисурою передбачені світлові ефекти. «Уже три місяці йде активна робота над створенням скульптур. Дванадцять випускників Львівської національної академії мистецтв працюють над створенням шести скульптур. Вони будуть чотириметрові. І покликатимуться з тематикою творчості Івана Франка. Ці скульптури будуть рухатися, на противагу тим стаціонарним пам’ятникам, які вже навіть не помічають в міському ландшафті» - розповів скульптор Василь Одрехівський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: