ГПУ почала перемовини з іноземними партнерами про екстрадицію Табачника і Ставицького

32_main
Юрій Луценко / strana.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи в Ізраїлі із робочим візитом, провів перемовини із представниками тамтешніх спецслужб щодо можливої екстрадиції міністрів часів Президента Януковича Дмитра Табачника та Едуарда Ставицького.

Про це він розповів в інтерв'ю ізраїльському онлайн-виданню ForumDaily.

Луценко говорив із головою Міністерства оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом, генеральним прокурором Шаєм Ніцаном і з міністром юстиції Айєлет Шакед. Силовики Ізраїлю, і чинні, і у відставці, бажають допомогти українським правоохоронцям у пошуках чиновників-втікачів.

Зокрема, український генпрокурор повідомив, що екс-міністр освіти Дмитро Табачник оголошений у міжнародний розшук, тому ізраїльські спецслужби допомагатимуть його знайти. Набагато тяжчі злочини інкримінуютьколишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому.

[dyvys_blockqoute text="Головне питання у нас було щодо колишнього міністра енергетики уряду Януковича пана Ставицького, який прийняв в Ізраїлі прізвище Розенберг. За матеріалами нашої справи, ми підозрюємо його у незаконному виділенні землі під резиденцію державної мафії – Межигір'я. Збитки склали близько $ 50 млн. Ставицький оформляв всі темні оборудки." author="Юрій Луценко"]

Прокурор повідомив, що спершу українська сторона надала Ізраїлю документи про оголошення підозри Ставицькому, а потім – документи на екстрадицію. Однак вітчизняні правоохоронці погоджуються, аби суд проходив в Ізраїлі, хоча складною буде процедура виклику свідків і надання матеріалів справи.

За словами Луценка, прохання української сторони буде уважно розглянуте правоохоронними органами Ізраїлю.

«Я побачив повне взаєморозуміння з ізраїльського боку. Ця процедура залежить не тільки від Генпрокуратури та Мін'юсту, а й від пана Ставицького-Розенберга, від судової системи та інших чинників. Ізраїльські колеги говорять нам про можливість екстрадиції за умови гарантії відбування можливого терміну покарання пана Ставицького-Розенберга в Ізраїлі. Це абсолютно не проблема для нашої країни. Також я вважаю за можливе запропонувати Ставицькому й угоду зі слідством, положення про яку вже законодавчо оформлено в Україні», – пояснив Луценко.

Читайте також: Треба займатися справою, а не дурницями, – міністр юстиції про конфлікт НАБУ та ГПУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: