Привіт із Мінська, проекти від громади і Варшавська-Соснова. Цитатник мера Садового (Відео)

image3-a434d98ce06437b9a32762da73a2e8e7

Чи не найбільш популярною темою для розмови цього тижня у Львові стала мандрівка міського очільника Андрія Садового до Мінська, пише Дивись.info.

Десятки видань не лише місцевого, але й всеукраїнського рівня, висвітлили цю подію з різних точок зору. Про що ж говорив мер у білоруській столиці та чим ще відзначився за останні кілька днів – читайте у нашому традиційному огляді.

Привіт із Мінська

У білоруській столиці мер Львова Андрій Садовий зустрівся з міським головою Мінська Андрієм Шорецем. Як інформує прес-служба ЛМР, за результатами зустрічі було домовлено про спільний розвиток туризму, зокрема, обмін рекламними площинами, прес-тури та фам-тури між містами. Окрім того, домовлено про співпрацю у наукові та технологічній сферах. Також Андрій Садовий запросив Андрія Шореца та делегацію відвідати вже найближчим часом Львів.

image2-c46d719b937d91413c7633c77130269b

«Туризм, це той міст, по якому може пройти співпраця у сфері технологій. Маємо велику перспективу у можливості створення спільних технологічних продуктів і обміні кращими практиками. Сьогодні це стає ще простіше: 50 хвили з Мінська – і вже у Львові. Нам цікавий досвід технопарку і парку високих технологій Мінська – адже ми сьогодні знаходимось на стадії запуску подібних проектів у Львові», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Громада придумує – мерія платить

У нашому місті стартував прийом проектів від громади, які реалізовуватимуть за кошти бюджету розвитку Львова вже наступного року. Адже Львів, за інформацією мерії,  матиме найбільший громадський бюджет серед міст України – щонайменше 16 млн грн. Відповідне положення передбачає, що він не може бути менший за 1% бюджету розвитку того року, у який подають проекти. Цьогоріч бюджет розвитку міста складає 1,6 млрд грн., тож відповідні проекти реалізовуватимуть за його кошти уже наступного року.

«На моє переконання, громадський бюджет – це чудова можливість для активного громадянина взяти безпосередню участь в управлінні містом. Найкраще це можна зробити через уможливлення контролю за фінансами. Також важливо, що це все відбувається паралельно з електронним врядуванням, і я б дуже хотів, щоб мешканці більш активно користувалися новітніми технологіями. Тепер важливо донести цю інформацію до всіх львів’ян, адже якщо людина бере безпосередню участь у тій чи іншій справі, вона відчуває свою силу в тому, що її голос почуто. Маю надію, що наступного року в цей час ми вже зможемо виїхати на ті об’єкти, які будуть в роботі в рамках проекту. Також я вважаю, що ми повинні дати зі Львова хороший старт, щоб така ініціатива була по всіх містах нашої країни. Треба вчити людей уміти працювати з бюджетними коштами і впливати на те, що робиться довкола них»», - зазначив Садовий.

Про незаконне будівництво на Варшавській-Сосновій

Зрушень немає. Мер й надалі у відеозверненнях звітує про ситуацію з будівництвом на Варшавській-Сосновій. А вона таки погіршується, бо ж від дій невідомих починають страждати і активісти. Місцеві ж мешканці тим часом обурюються тим, що міська рада, яка має захищати львів’ян і робити усе, аби їхнє життя ставало кращим, не може знайти логічне вирішення цієї проблеми, зважаючи на те, що і судові рішення на стороні Ратуші.

 «Вже всім мабуть відома скандальна історія з незаконним будівництвом на вулиці Варшавській-Сосновій. Горе-бізнесмени вкрали землю в громади, продають людям квартири в будинку, якого нема. Місто стоїть на сторожі мешканців, які активно протестують і не дають будувати незаконну споруду. Всі суди підтвердили нашу правоту. Згодом цинізм будівельників став ще більшим. Бізнесмени пообіцяли неіснуючі квартири деяким військовослужбовцям, почали нацьковувати їх на людей, які живуть навколо.

Ми неодноразово звертались до правоохоронних органів, аби вони припинили відверто кримінальні дії будівельників. У четвер ситуація перейшла всі допустимі межі. В подвір’я будинку Руслана Козака – активіста, який протестує проти незаконного будівництва, невідомі кинули гранату. В будинку перебувала сім’я активіста. На щастя, ніхто не постраждав. Одразу після інциденту я мав розмову з керівником СБУ, написав повторні звернення до силових органів. Ситуація виходить за межі звичайного будівельного конфлікту і переходить в стадію кримінального тиску на людей і владу.

На жаль, це не єдина подібна ситуація в місті. Влада міста стоїть на боці закону і інтересів людей, які активно захищають своє право на комфорт і безпеку. Ми вистоїмо в цьому протистоянні лише якщо будемо мати підтримку людей і, безумовно, якщо всі силові структури почнуть нарешті виконувати свою роботу», - розповів Андрій Садовий.

Підготував Олег ГАЛІВ

фото, відео: ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: