Бойовики обстріляли автомобіль українських представників СЦКК

Незаконні збройні формування так званої Донецької народної республіки вчора обстріляли автомобіль української сторони СЦКК поблизу Світлодарська.

Про це йдеться у заяві керівника української сторони СЦКК Бориса Кременецького, передає УНН.

“Вчора, 20 серпня 2016 року, спостережна група української сторони СЦКК потрапила під обстріл з боку бойовиків незаконних збройних формувань ОРДО”, – йдеться у заяві керівника української сторони СЦКК.

Б.Кременецький розповів, що військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій ЗСУ виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл вказаного вище району із заборонених мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.

За його словами, НЗФ з 16:20 до 16:45 по вказаному району з напрямку населеного пункту Калинівка у напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм та обстріляли з зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів.

“Незважаючи на те, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер „НМ“ по ньому все одно вівся вогонь... Під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав”, — зазначив він.

На думку української сторони СЦКК, такий факт грубого порушення режиму припинення вогню та мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань ОРДО повністю викриває їхню мету і може кваліфікуватися як злочин проти діяльності спостерігачів Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і підлягає винесенню для обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

У СЦКК також зазначили, що про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: