Експерт розповів, чому російська економіка може мати проблеми вже цього року

155116
evgovorov / Depositphotos

Російська Федерація може повністю використати можливості своїх валютних резервів вже цього року. Про це свідчить план приватизації, схвалений урядом країни на цей рік.

Таку думку у статті «Спекотне і дощове літо в обложеній фортеці» у «Дзеркалі тижня» висловив експерт Національного інституту стратегічних досліджень України Олексій Їжак.

За словами експерта, останнім часом баланс резервного фонду Росії майже не змінюється. За рахунок зниження кількості імпортованих товарів (результат контрсанкцій) і підтримання рівня експорту, отримує достатню кількість іноземної валюти. Її купує Центральний банк Росії і поповнює резервний фонд.

Але надходження до нього майже рівні витратам. Той факт, що рубль останнім часом є стабільний, свідчить про активне витрачання коштів резервного фонду.

Але у бюджеті Російської Федерації на цей рік закладений його дефіцит на рівні 3% ВВП – це саме обсяг резервного фонду. Якщо цю прогалину не покриють, у «запаснику» Росії не залишиться грошей уже до кінця цього року.

Уряд країни сподівається заробити 1 трильйон рублів (близько 1% ВВП) на продажі державної власності приватним особам. Якщо це вдасться, то резервний фонд можна буде «розтягнути» на наступний рік. Але зараз неможливо сказати, наскільки успішним є цей процес.

Читайте також: Російська економіка: примарне зростання і «кримський фактор»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: