Львів є лідером за виготовленням книг для незрячих в Україні

7
Оксана Потимко (справа) / dyvys.info

Останніми роками львівський центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка» друкує левову частку книжок для незрячих людей в Україні.

Останніми роками львівський центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка» друкує левову частку книжок для незрячих людей в Україні.

Про це повідомила виконавчий директор львівського осередку ГО «Українська спілка інвалідів», автор проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» Оксана Потимко.

[dyvys_blockqoute text="При Національному університеті «Львівська політехніка» чотири роки тому створили ресурсний центр освітніх інформаційних технологій. Цей центр має техніку, яка може друкувати шрифтом Брайля. Відповідно, ми перебрали цю ініціативу на себе, тож Львів друкує значно більше, ніж Київ. І ми друкуємо не тільки для Львова, а й для всієї України." author="Оксана Потимко"]

До цього в Україні існував лише один центр книгодрукування рельєфно-крапковим шрифтом, він знаходився у Києві.

[dyvys_blockqoute text="Відверто кажучи, ця установа працювала від випадку до випадку, адже це був центр, фінансований державою, тож у кращому випадку гроші надходили наприкінці року. Починаючи із 1991 року і до сьогодні, в Україні надруковано близько 300 книжок шрифтом Брайля. Це приблизно 10-12 книжок на рік (йдеться про примірники). Для дітей, які бачать, на рік друкують від 2 до 3 тисяч книг." author="Оксана Потимко"]

Нагадаємо, сьогодні у Львові презентували твори Івана Франка, надруковані шрифтом Брайля – для незрячих читачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: