В останню путь: у Нових Стрілищах з почестями перепоховали останки двох воїнів УПА

а7

Учора, у селищі Нові Стрілища, що на Жидачівщині, перепоховали останків двох воїнів УПА, які були віднайдені в околицях селища пошуковцями меморіально-пошукового підприємства «Доля», що при Львівській обласній раді.

Учора, у селищі Нові Стрілища, що на Жидачівщині, перепоховали останки двох воїнів УПА, які були віднайдені в околицях селища пошуковцями меморіально-пошукового підприємства «Доля», що при Львівській обласній раді.

Церемонія перепоховання розпочалася заупокійними Богослужіннями у місцевому храмі – церкві Успіня Пресвятої Богородиці. Після Богослужінь велелюдна процесія з хоругвами, державними та повстанськими прапорами, під супроводом почесної варти курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вирушила до кладовища. Останню дорогу двох борців за незалежність України діти посипали пелюстками квітів.

«Все, що сьогодні ми можемо дати цим двом полеглим героям – це наша щира молитва та велика шана, яких вони так довго чекали», – сказав Святослав Шеремета, секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій про українсько-польські стосунки у воєнний та після воєнний період Другої світової війни, директор КП ЛОР «Доля».

Також він закликав громадськість й надалі надавати пошуковцям меморіально-пошукового підприємства «Доля», яке сьогодні визнано флагманом серед подібних структур, інформацію про можливі невідомі поховання вояків УПА.

Перепоховали останки народних месників зі всіма військовими почестями у комплексі Меморіалу воїнам Української Повстанської Армії на старому кладовищі в селищі Нові Стрілища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: