Чопські прикордонники обурені через акцію «Вони не воювали, а рубали ліс…»

Військовослужбовці Чопського прикордонного загону відреагували на заяви військового комісара Ужгородського військкомату Миколи Журавльова щодо анонсованої акції – «Вони не воювали, а рубали ліс, а ми воювали і висадимо новий».

«В ній він напряму кинув тінь на усіх прикордонників Чопського загону, які брали участь в антитерористичні операції. Він жодним чином не врахував, що прикордонники мотоманевренних груп та окремої бойової прикордонної комендатури пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів воювали та захищали суверенітет і територіальну цілісність нашої країни в межах Луганської та Донецької областей.

Таке висловлювання представника Збройних Сил України викликає, щонайменше нерозуміння. Миколі Журавльову варто було б особисто поглянути у вічі батькам та рідним загиблих і поранених закарпатських прикордонників, а також більше 420 прикордонникам, які брали участь або ще перебувають в районі проведення АТО. Він мав би особисто сказати їм про те, що вони «не воювали».

Подібні заяви в нелегкий для країни є вкрай недоцільними, а своєю популістською акцією військовий комісар, як представник Збройних Сил України, намагається вбити клин у відносини між Збройними Силами України та прикордонною службою. Вважаємо, що лише правоохоронні органи наділені повноваженнями надавати правову оцінку діям громадян та визначати ступінь провини за вчинені правопорушення.

Ми, прикордонники-учасники АТО, закликаємо усіх бойових побратимів не піддаватися подібним заявам окремих офіцерів, які намагаються нас розсварити і на цьому фоні отримати сумнівні «дивіденди» та хибну славу», – йдеться у заяві, поширеній Західним територіальним управлінням Держприкордонслужби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: