На Львівщині пройшов унікальний фестиваль

Днями у місті Яворові відбувся перший фестиваль унікальної «Яворівської забавки». Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Про це інформує прес-центр ОДА.

«На фестиваль яворівчани приходили цілими родинами. Особливо раділи цьому святу діти, які залюбки гойдалися на дерев’яних кониках, вигравали на сопілках, бавилися іграшками з яворівським колоритом. Супроводжували фестиваль музики, танцюристи та співаки. Відбулися також майстер-класи із виготовлення дерев’яних забавок, ляльок-мотанок, прикрас, оберегів», - зазначила директор департаменту Христина Береговська..

За словами організаторів, мета фестивалю – відродження, збереження й розвиток українських народних традицій з виготовлення забавок, формування зацікавленості до «Яворівської забавки», популяризація традиційних народних ігор, які є найкращими зразками народної творчості та залучення широкого кола населення до вивчення фольклору.

Варто зазначити, що подія відбулася за сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: