Трагедія на Тернопільщині: стали відомі подробиці загибелі чотирьох людей

У селі Бабинці Борщівського району, де загинули четверо осіб, двоє з яких – поліцейські, в мережі почала ширитися інформація про неналежне виконання поліцейськими своїх службових обов’язків, про те, що на місце події правоохоронці прибули без належного екіпірування.

Керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол дав коментар з цього приводу.

«Перше повідомлення про подію надійшло вчора близько 21-ої години вечора у Борщівське відділення поліції. Зокрема жителі с. Бабинці повідомили, що по селі ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, погрожуючи застосувати зброю, – розповів Олександр Богомол. – Туди одразу виїхали двоє поліцейських. Через деякий час зловмисник сам зателефонував у поліцію з повідомленням, що вбив свою дружину. На місце події виїхали ще восьмеро поліцейських з місцевого відділення. Коли факт убивства підтвердився, за сигналом тривоги було задіяно додатково два десятки поліцейських. Всі правоохоронці були належно екіпіровані – зі зброєю, в бронежилетах, у касках. Спочатку зловмисник погрожував лише самовбивством, притуляв рушницю до обличчя. Впродовж чотирьох годин з ним намагалися домовитися поліцейські, його рідна донька, родичі. Однак близько 4-ої години ранку 23 серпня чоловік категорично відмовився йти на компроміс, забарикадувався у підсобному приміщенні і почав стріляти в бік поліцейських. У результаті пострілу дріб потрапив в артерію поліцейського, – на жаль, до лікарні живим його не довезли. Після цього було задіяно спецпідрозділ групи швидкого реагування. Коли все було готове до штурму, один поліцейський виглянув з-за рогу будівлі і в цю мить у нього поцілив зловмисник, потрапивши кулею трохи вище серця, поряд з пластиною бронежилета. За кілька хвилин правоохоронець помер. Після цього я дав наказ штурмувати вбивцю, незабаром його ліквідували з вогнепальної зброї. При цьому використовувалися лише світлошумові і газові гранати – не бойові».

За словами Олександра Богомола, поранень зазнали двоє правоохоронців, один з яких – начальник Борщівського відділення поліції Володимир Горб’як.

Зараз на місці події перебуває голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Сьогоднішню трагедію вона назвала чорним днем для української поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: