В Ізраїлі помер останній солдат – захисник Брестської фортеці

2_main

В ізраїльському місті Ашдоді пішов з життя останній учасник оборони Брестської фортеці Борис Фаерштейн, про це повідомили «Вести Израиля» на своїй сторінці в Facebook.

«Захисник П'ятого форту, Борис потрапив в оточення, а потім в полон. Та втік дивом, видавши себе за кримського татарина. Довгі роки поневірянь по нацистських таборах для військовополонених завершилися звільненням і новим табором, на цей раз радянським. Ще одне звільнення - і знову випробування: неможливість влаштуватися працювати за фахом, учителем математики. Радянська влада полонених солдат не жалувала.

Але витримав, знайшов своє місце в житті, став відмінним працівником, а після репатріації в Ізраїль - організатором шахово-шашкових турнірів і активістом ветеранської організації. У дні операції «Незламна скеля» ця уже немолода, але енергійна людина відвідувала поранених солдатів ЦАХАЛа в лікарнях - йому було не знати, що таке військові рани?!

Було Борису Фаерштейну 96 років. Красиве, довге, наповнене життя дароване було цьому єврейському герою. Світла йому пам'ять!» - Написано в повідомленні.

Джерело: Страна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: