Відомий вчений розповів, що вбереже українські реформи від провалу

IMG_3088
Павло Шеремета, Френсіс Фукуяма та Ерік Хонц на прес-коференції у Львові / dyvys.info

Викладач Стенфордського університету, політолог, професор Френсіс Фукуяма вважає, що тільки активна участь громадян в управлінні та впровадження «глобальної демократії» зможе убезпечити українські реформи від невдач, що вже спіткали нашу країну після Помаранчевої революції.

Про це він заявив на прес-конференції із нагоди відкриття в Українському католицькому університеті освітньої програми «Академія лідерства та розвитку», повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

«У громадянського суспільства існує стійка думка, що всі політики погані, і ми маємо залишатися осторонь цих процесів та наглядати за ними. Але з таким підходом ви ніколи не отримаєте успішний уряд. Якщо є люди, які хочуть щось змінити, вони повинні піти в політику і зробити це самі. Надалі вас і ваші прагнення щось змінити може врятувати тільки відкрита підтримка громадянського суспільства та впровадження глобальної демократії», – пояснив Фукуяма.

На думку професора, кожен українець має усвідомити свою роль у проведенні реформ.

Нагадаємо, професор Френсіс Фукуяма 22-26 серпня прочитає курс лекцій у рамках «Академії лідерства та розвитку» в Українському католицькому університеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: