Парад спокою або Спокійний парад. Україна відзначає День Незалежності (фото)

IMG_2599

Щоб відзначити 25-у річницю незалежності України, у центрі Києва Хрещатиком проїхала військова техніка, бійцям ВСУ вручили нагороди, а щоб поспостерігати за дійством за огорожею вишикувалися кияни.

Ще вночі серпневу спеку Києва охолодив дощ, тому, скоріше за все, розваги до свята, організовані в різних куточках столиці, стали менш популярними. В метро зранку менше людей, ніж в будній день, тому мимоволі доходиш висновку, що святкувати незалежність Неньки українці вирішили вдома.

Проте, охочі подивитись на досягнення вітчизняного автопрому все ж доїжджають до центру. Є люди у вишиванках, але їх не так багато, як у Львові на національні свята. Народ прибуває сім’ями, фотографується у ніжних позах на фоні танків, що заполонили Хрещатик і займає пагорби-газони, щоб осягнути кращий краєвид параду.

IMG_2544
Проте натовпу як такого нема - тротуаром головної вулиці країни можна прогулюватись вільно. Нема маскарадних костюмів, як у Севастополі на 9-е травня, ніхто не намагається відтворити атмосферу минулих часів чи продати якомога більше сувенірів військової тематики, мало галасу серед людей, всі більш-менш спокійні і відразу після оголошення закінчення параду розбрідаються на всі боки, створюючи черги біля забігайлівок з київською перепічкою, хот-догами і навіть у книгарнях. Врівноважені українці своїм мовчанням немов демонструють впевненість у тому, що над незалежністю треба працювати, а не горлопанити.

Юлія СТАРОДУБОВА для Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: