Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти Полторака і Муженка

У Слідчому комітеті РФ повідомили про порушення чергової кримінальної справи проти військового керівництва України за нібито порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування з окупованим Росією Донбасом.


Як передає  УНІАН, про це оголосив офіційний представник відомства Володимир Маркін.
«У рамках розслідування встановлено, що угода Тристоронньої контактної групи про припинення з 15 лютого 2015 року режиму вогню в окремих районах Донецької і Луганської областей, відведення важких озброєнь у минулому періоді 2016 року неодноразово порушувалися українською стороною. Зокрема, військовослужбовцями Національної гвардії України і Збройних сил України періодично здійснювалися прицільні артилерійські обстріли об`єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями на зазначених територіях, із застосуванням важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості», - сказав Маркін.

[dyvys_blockqoute text="У рамках розслідування встановлено, що угода Тристоронньої контактної групи про припинення з 15 лютого 2015 року режиму вогню в окремих районах Донецької і Луганської областей, відведення важких озброєнь у минулому періоді 2016 року неодноразово порушувалися українською стороною" author="Маркін"]
Він стверджує, що в результаті артилерійського обстрілу частково і повністю зруйновано понад 183 об`єкти цивільної інфраструктури, загинули 7 цивільних осіб, 74-м заподіяно шкоду здоров`ю різного ступеня тяжкості, у тому числі семи неповнолітнім.
«Слідством отримані достатні дані, що протиправні дії стосовно цивільного населення відбувалися за наказом вищого військового керівництва України - міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони України Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Збройних сил України Сергія Попка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова. Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», - заявив Маркін.

22 серпня Маркін поскаржився, що правоохоронці України не допомагають у розслідуванні «військових злочинів на Донбасі», які вони «розслідують» проти керівництва України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: