Львів має невеликі шанси отримати сміттєвий кредит, – еколог

Шанси отримати кредит від Європейського інвестиційного банку на рекультивацію полігону та сміттєпереробний завод у Львова невисокі.

Про це під час прес-конференції заявила керівник юридичного відділу МБО «Екологія-Право-Людина» Ольга Мелень-Забрамна.

За її словами у відповідь на запит Мінрегіонбуд надав організації анкету, яку подавала Львівська міська рада для участі в конкурсі.

«Очільник нашого міста каже про те, що гроші вже майже у наших руках, що домовленість вже майже є, і от-от Львову дадуть мільйони євро. Але аналізуючи цю анкету, яку подала Львівська міська рада до Мінрегіонбуду, можна сказати, що Львів має невеликі шанси. Сама анкета на отримання кредиту написана і складена досить непрофесійно, там є багато недостовірної інформації. Виглядає, що місто не дуже уявляє який завод, – сміттєпереробний чи сміттєсортувальний, хоче будуть будувати, немає чіткого бачення, ніяких конкретних проектних пропозицій. Багато інформації неправдивої. Зокрема, розповідають про пересипання сміття землею, як це вимагається нормами, але є інформація, що пересипка не відбувається і сміття просто складується, через що на полігоні часто стаються займання. Також там говориться про встановлену на сміттєзвалищі систему відеоспостереження, хоча вона тільки була у планах», - заявила еколог.

За її словами, дані, які подала міська рада свідчать про непрофесійність та безгосподарність у поводженні з відходами.

«У заявці також подали інформацію про станцію фізично-хімічної очистки інфільтрату: мовляв, її потужність у десятки разів менша, ніж вона повинна бути. Хто цю станцію проектував, якщо вона не може переробити ту кількість інфільтрату, яка утворюється на сміттєзвалищі? 10% можливо переробляється а решта йде в міські каналізацію. Тобто  анкету ось так прикрасили, щоби сміттєзвалище не виглядало так жалюгідно», - додала еколог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: