Прикордонники спростували звинувачення тернополянки

Звинувачення, які були висловлені у бік прикордонників, які нібито знущалися над тернополянкою та її 3-річною дитиною, не мають жодного законного підгрунтя.

Звинувачення, які були висловлені у бік прикордонників, які нібито знущалися над тернополянкою та її 3-річною дитиною, не мають жодного законного підґрунтя.

У цьому в офіційній заяві запевняє Державна прикордонна служба.

Про неприємну пригоду написала тернополянка Тетяна Назарко у мережі Фейсбук. Жінка пише, що в аеропорті Львова провела 3-3,5 години з маленькою дитиною без їжі і води.

«Я Назарко Тетяна Ігорівна хочу розповісти історію,яка зі мною трапилася 20 серпня 2016 року у аеропорті міста Львів. Я мала здійснити політ до Італії у місто Рим! При проходженні контролю мені повідомили, що у мене є проблеми з документами і попросили мене з 3-річним сином пройти у кабінет. Я зразу поцікавилась з якими саме документами є проблеми,тому що у мене окрім закордонного паспорта є дозвіл на проживання у Італії. За законом, коли один з батьків супроводжує неповнолітню дитину, потрібне нотаріальне посвідчення другого з батьків.

У нас цей документ був, тому що батько, який виїжджав тижнем раніше цей документ зробив. Мене запевнили, що це неможливо, бо у базі даних вказано, що мій чоловік і батько моєї дитини Білоус Юрій, був на території України останній раз у 2015 році. На що я відреагувала посмішкою,мені здалось що це якийсь жарт, бо ми перетинали кордон разом всією сім'єю, я вказала день, номер машини…», - розповіла жінка. Повну розповідь читайте тут:

14063753_1141663209239160_763526294487907148_n

Прикордонна служба стверджує, що спілкувалася з Назарко Тетяна лише 20 хвилин, а не декілька годин, як це стверджує тернополянка.

«Об 22:00 20 серпня 2016 року у авіаційний пункт пропуску «Львів» на виїзд з України слідував громадянин України Білоус Назарій в супроводі його матері громадянки України Назарко Тетяни. На паспортний контроль було пред’явлено нотаріально завірену заяву приватним нотаріусом Тернопільського районного нотаріального округу про те, що батько - громадянин України Білоус Ю.С. дає добровільну згоду про виїзд його малолітнього сина Білоус Назарія – закордон в супроводі матері громадянки України Назарко Тетяна. Заява видана 10 серпня 2016 р. Під час перевірочних заходів прикордонники з’ясували, що на момент видачі доручення батько знаходився за межами території України.

З метою прийняття правового рішення по даному факту було направлено письмове повідомлення до Залізничного відділу Національної поліції щодо виявлення можливих ознак злочину передбаченого ст. 358 ККУ. Об 22:20 для проведення необхідних процесуальних дій прибула оперативна група Залізничного відділення поліції ГУНП у місті Львові та надалі усі слідчі дії проводили працівники поліції до 00.15 год», – йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби.

Також Державна прикордонна служба України залишає за собою право надати записи з відеокамер спостереження та аудіо файл спілкування прикордонників з Тетяною Назарко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: