Врадіївка-2, або Що трапилося у Кривому Озері (фото 18+)

У ніч на 24 серпня у Кривому Озері на Миколаївщині сталася подія, яка сколихнула всю Україну. Поліцейські на очах у дружини і дітей до смерті забили Олександра Цукермана.

Інцидент трапився у будинку загиблого. Між чоловіком і дружиною виникла сварка. Жінка викликала поліцію. За викликом спочатку приїхали троє поліцейських, в цей момент чоловік спав на вулиці у своїй машині. Його витягнули з авто та одягли в наручники. Потім приїхало ще троє поліцейських. Чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті.

Коли поліцейські помітили, що їхня жертва не рухається, викликали карету швидкої допомоги, а після слів фельдшера: «Так він же мертвий», – правоохоронці просто втекли.

За лічені хвилини жахлива новина облетіла Криве Озеро. Люди збиралися на вулиці, біля тіла Олександра Цукермана і не дозволяли забрати труп на експертизу. Тільки об 15.00 вдалося переконати людей.

Після того, як тіло забрали, обурений натовп зібрався під райвідділом поліції. Загалом зібралося близько трьох сотень людей, які погрожували розправою поліцейським. Незважаючи на те, що підозрюваним вже повідомили про затримання на 72 години, обурені люди, не дозволяли вивезти правоохоронців до СІЗО.

До речі, о 13.52 на сайті ГУ Нацполіції у Миколаївській області з’явилося офіційне повідомлення щодо ситуації у Кривому Озері. Зазначалося, що «близько 03-00 години ночі 24 серпня до поліції Кривоозерського району Миколаївської області звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії».

Крім того, у Миколаївській поліції зазначили: «Враховуючи ступінь громадської небезпеки та з метою забезпечення публічної безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника». (Читаємо текст вище – на момент прибуття поліцейських чоловік спав у машині.)

Того ж дня, 24 серпня, була проведена судово-медична експертиза. У довідці сказано, що причиною смерті стали «гостра внутрішня кровотеча, травматичне ураження серця». У тілі Олександра Цукермана виявили вогнепальні поранення, ймовірно, з травматичного пістолета «патроном Флобера». Згідно із судово-медичною експертизою, дві кулі були виявлені у серці, ще одна – застрягла у легені. На думку експрета, постріли були зроблені упритул, пишуть Novosti-N.

А сьогодні вранці генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив: «Троє врадіївських поліцейських, що підозрюються в жорстокому побиттю чоловіка у Кривому Озері, ще вчора затримані. Експертиза встановила, що, крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолету».

Згодом, перед своїм виїздом на Миколаївщину голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила: «Наразі ми очікуємо на результати службового розслідування. Мною ухвалено рішення про розформування відділку поліції Кривого Озера. Покарати винних – спільна позиція Нацполіції, Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ України. Ніхто не буде покривати винних».

А вже приблизно о 16 годині Хатія Деканоідзе повідомила на своїй сторінці у Фейсбук: «Усі відділення поліції в Кривому Озері розформовано, наказ підписано. Керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва - Олександр Горпинич».

Відомо, що обвинувачення висунуто трьом із шести поліцейських. Це старший лейтенант поліції Микола Хоменко, сержант поліції Денис Ляхвицький і сержант поліції Олександр Причипойда. Ще троє поліцейських, які брали участь в інциденті, - це Василь Трубаченко, Володимир Лемеха і Роман Богач. Однак їм обвинувачення не пред'явлено, пишуть Novosti-N.

Трагедію, що трапилася у Кривому Озері, вже встигли охрестити Врадіївкою-2, коли троє чоловіків по-садистськи познущалися з Оксани Макар. 9 березня 2012 року дівчину згвалтували, потім намагалися задушити, зрештою підпалили. Однак вона вижила і прожила ще 20 днів. Це викликало велике збурення людей у Врадіївці, а згодом і по всій Україні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: