Львів’яни просять зупинити скандальну реконструкцію на вулиці Новаківського

Щоб врятувати історичний ареал Львова від модерної забудови, яка повністю змінить зовнішній вигляд унікальної вулиці, мешканці вулиці Новаківського звернулися з відкритим листом до мера Андрія Садового, голови ОДА Олега Синютки та обласного прокурора Юрія Квятківського.

«Вчергове, звертаємося до Вас та просимо втрутитися у ту ситуацію, яка склалася на нашій вулиці і пов’язана з незаконним будівництвом-реконструкцією будинку за адресою: м. Львів, вул. О.Новаківського №3 (перша черга). Усі наші спроби достукатися до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові та цивілізовано вирішити дане питання постійно впирається в їхню принципову абстрагованість щодо застережень мешканців, та  їхнє агресивне бажання захистити інтереси забудовника», – йдеться у листі.

Це вже не перше звернення городян. Інспекція ДАБК провела перевірку у липні нинішнього року і встановила: реконструкція будинку №3 по вул. О.Новаківського (перша черга )  здійснюється відповідно до Декларації про початок виконання будівельних робіт.

Однак львів’ян такі висновки обурили, адже, згідно із Декларації про початок виконання будівельних робіт, поверховість забудови-реконструкції мала би становити 4 поверхи разом з мансардою. Натомість, на даний час забудовником зведено, включно з мансардою, 6 поверхів. Зовнішній вигляд забудови не відповідає ні паспорту об’єкта, який вивісили лише після приїзду ЗМІ, ні проектній документації. Відмітка гребня даху новозбудованого будинку О.Новаківського, 3 (перша черга) знаходиться вище відмітки гребня даху сусіднього, прилеглого будинку №1 по вул. О.Новаківського, що не відповідає державним будівельним нормам.

«Саме тому, ми мешканці вулиці О.Новаківського, з відчаю і безсилля «б’ємо у набат» та просимо Вас втрутитися та зупинити цей будівельно-архітектурний шабаш, щоб врятувати історичний ареал від модерної забудови, яка повністю змінить зовнішній вигляд унікальної вулиці історичного Львова», – йдеться у відкритому листі.

Ось так мав би виглядати реконструйований будинок:

novakivskoho

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: