Митники і податківці знайшли незаконний експорт – 90 тонн соняшникової сировини

Працівники Львівської митниці та податкової міліції Києва викрили незаконний експорт майже 90 тонн продуктів переробки соняшникової сировини.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДВС у Львівській області.

Так, днями у підрозділ Львівської митниці ДФС (с. Краковець) до митного оформлення та контролю декларант подав документи та товар: «Макуха технічна» та «Гранули паливні», що походять з продуктів переробки соняшникової сировини. Товар переміщували з України в Польщу, у митному режимі «експорт» чотирма вантажними автомобілями. Відправником товару вказано одне з ТзОВ м. Київа, а одержувачем – фірма з м. Люблін (Республіка Польща).

Львівські митники разом з податківцями перевірили законність цієї зовнішньоекономічної операції і встановили, що вказане підприємство зареєстроване незаконно, сам керівник не має жодного відношення до вказаних поставок товару, нікого не уповноважував від свого імені вести фінансово господарську діяльність Також з’ясовано, що жодного зовнішньо економічного контракту з іноземними суб’єктами господарювання він не підписував і не надавав жодних документів органам доходів і зборів для здійснення митного оформлення товарів у митному режимі «експорт».

Так, декларант вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника товарів. Сам декларант пояснень за цим фактом він відмовився.

За цим фактом складено протокол за ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар вилучено. Справу буде скеровано до суду для прийняття рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: