На Майдані Незалежності проходить акція на підтримку Ільмі Умерова

У Києві на Майдані Незалежності проходить акція на підтримку переслідуваного в Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та інших ув`язнених кримчан, які страждають від катувань з боку Російської Федерації.

Як передає  УНІАН, на акцію зібралися близько 40 активістів. Вони тримають прапори кримськотатарського народу і транспаранти з гаслами за звільнення Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та Мустафи Дегерменджи.
Також в руках активістів транспарант із цитатою Умерова: «Я буду триматися до останнього подиху. Не кидайте справу визволення Криму. Я готовий віддати своє життя, знаючи, що ми повернемо Крим».
Серед учасників акції, зокрема координатор ГО «Крим.SOS» Таміла Ташева, колишній політв`язень Геннадій Афанасьєв, народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань міжнаціональних відносин Георгій Логвинський.
Активісти вимагають від РФ негайного звільнення Умерова, надання йому необхідної медичної допомоги та припинення кримінального переслідування. Крім того, вони наголошують на необхідності допустити міжнародних незалежних спостерігачів на територію тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму.
Також учасники акції закликають міжнародних партнерів тиснути на Росію для дотримання вищевказаних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: