У Росії заявили про перевірку оборонного комплексу «в умовах воєнного часу»

У Росії заявили про перевірку органів виконавчої влади та підприємств оборонно-промислового комплексу «в умовах воєнного часу», зокрема й у прикордонному з Україною військовому окрузі.


Як повідомили у прес-службі Міноборони РФ, «в рамках раптової перевірки ЗС РФ буде перевірено готовність федеральних органів виконавчої влади і підприємств ОПК до роботи в умовах воєнного часу. У мобілізаційних заходах, що проводяться в рамках раптової перевірки збройних сил Російської Федерації, візьмуть участь структурні підрозділи Мінкомзв`язку, Мінфіну, Мінпромторгу, Росрезерву і Банку Росії», - пише УНІАН.
Територіальні органи виконавчої влади здійснюватимуть координацію та контроль переведення сфер діяльності на роботу в умовах воєнного часу, забезпечення мобілізаційного розгортання та заходів територіальної оборони у зоні відповідальності.
Під час заходів раптової перевірки виконуються мобілізаційні заходи з призовом громадян із запасу, у тому числі резервістів, постачання автомобільної техніки і формування військових частин територіальної оборони в Південному, Центральному військових округах і на Північному флоті.
Повідомляється, що з громадянами, яких призивають із запасу, проводяться військові збори, на яких військовозобов`язані пройдуть курс інтенсивної загальновійськової підготовки, навчання з військової облікової спеціальності, проведуть бойове злагодження у складі підрозділів. «Вперше питання фінансового забезпечення військ у відриві від постійних пунктів дислокації в рамках раптової перевірки вирішуються із залученням польових установ Банку Росії», - заявили в Міноборони РФ.
Також планується перевірити готовність ряду підприємств оборонно-промислового комплексу півдня Росії до виконання покладених мобілізаційних завдань на поставку і ремонт озброєння, військової та спеціальної техніки в інтересах створюваних угрупувань військ (сил).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: