Доброволець батальйону «Донбас» розповів, кому насправді служить Рубан

bb0276814700a1b4d8553c7567ac82e7

Після Іловайського котла керівник Центру визволення полонених ГО «Офіцерський конкурс» Володимир Рубан розповідав, що російських військових на Донбасі немає, а в російську форму переодягнулися терористи, щоб батальйон «Донбас» здався їм в полон.

Про це у інтерв'ю LB.ua  розповів боєць батальйону «Донбас» Дмитро Куліш (позивний «Сімьорка»).

Також Дмитро Куліш стверджує, що Володимир Рубан у серпні 2015 зірвав звільнення 18 полонених українських військових.

«У серпні 2015 року Рубан зірвав обмін 13 «наших» полонених на 12 з тієї сторони. Був у нас ще козир – помічник Захарченка. Ми возили його в окремій машині, не показували їм. За нього пропонували п’ятьох наших військовослужбовців. Але Рубан подзвонив Морозовій (Дарія Морозова – «омбудсмен «ДНР», – ред.) і сказав, що з місця обміну треба втікати, дослівно: «Вас почнуть «валити», Сімьорка виставив своїх снайперів». На що Морозова сказала, мовляв, цього не може бути, а як же обмін… Рубан їй відповів: «Я тобі все рівно цих 12 людей доставлю…», – стверджує Дмитро Куліш.

За його словами, обмін тоді не відбувся, а згодом Рубан в односторонньому порядку відвіз цих 12 і «козиря» на непідконтрольну територію. «Пізніше мені розповіли, що серед них було дев’ять осіб, яких в Україні обвинувачували за 15-ма «бандитськими» статтями. Нібито вони заплатили $150 тис., щоб їх вивезли на ту сторону», – заявив боєць.

На думку Дмитра Куліша роль Рубана зводиться до того, аби вивозити полонених росіян.

[dyvys_blockqoute text="Рубан виконує роль Медведчука. Коли Медведчук втратить свої позиції, то Рубан, якщо встигне виїхати з України, – його щастя. Маю надію, що ні…" author=""]

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: