Львівських аграріїв запрошують до участі у міжнародних торгах

Україна і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) підписали угоду про співробітництво на 4 роки.

Відповідно до умов підписаної угоди головним пріоритетним напрямком діяльності є сприяння у покращенні бізнес-клімату, розвитку агропродовольчих ланцюгів, розширенні доступу до ринків та підвищення рівня продовольчої безпеки.

Про це повідомляють у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва.

Для українських компаній агропромислової галузі з’явилися нові можливості виходу на перспективні ринки збуту та диверсифікації експортних постачань. Закупівля товарів і послуг для міжнародних гуманітарних проектів продовольчих агенцій ООН та Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) здійснюється шляхом відкритих тендерних торгів, які проводяться засобами електронної системи "Глобальний ринок ООН".

Дана система є платформою зустрічі та стандартизованої комунікації підрозділів міжнародних організацій, відповідальних за закупівлі, та постачальників товарів і послуг з усіх країн-членів ООН. Заповнюючи лише одну реєстраційну форму, виробники товарів і послуг отримують доступ до тендерів 26 організацій системи ООН, а також ВПП. Станом на сьогодні, в системі "Глобальний ринок ООН" було зареєстровано 362 українські компанії-постачальника широкого спектру товарів і послуг.

ВПП та продовольчі агенції ООН, штаб-квартири яких знаходяться в Римі, є найбільш перспективними у цьому контексті партнерами для українських експортерів, адже щороку вони закуповують продовольства на суму 4-5 млрд дол США. У 2015 р ВПП закупила товарів та послуг на суму 4,36 млрд дол США, ФАО – на більш як 350 млн дол США, ІФАД – на 47 млн дол США.

Україна, зокрема Львівщина має можливості конкурувати з основними світовими виробниками продовольства, має перспективи значного розвитку своїх продажів на ринку закупівель ВПП та продовольчих агенцій ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: