Помер президент Узбекистану Іслам Карімов?

14724682262eebcd71d47f2a17510356de7a20555f0

Президент Узбекистану Іслам Абдуганієвич Карімов помер на 79 році життя від крововиливу в мозок, який стався два дні тому.

Про це повідомляє агентство Фергана з посиланням на неназвані джерела.

Смерть Іслама Карімова, за даними джерел видання, настала о 15-16 годині за ташкентським часом. Даних від офіційної влади Узбекистану з цього приводу поки що не надходило.

Водночас джерело в апараті президента Узбекистану заявило РІА Новини в понеділок увечері, що стан Карімова стабільний, і не підтвердило повідомлення про його смерть.

Також повідомляється, що обстановка в Ташкенті на ранок після появи повідомлення про нібито смерть Карімова спокійна.

«Перед святкуванням Дня незалежності, який відзначається в Узбекистані 1 вересня, Ташкент прикрашений прапорами і святковими панно. У столиці не спостерігається будь-якого посилення сил правопорядку або присутності військових підрозділів. Пересування транспорту також ніяк не обмежене. Місцеві телеканали і радіостанції працюють у звичному режимі, транслюючи святкові програми та концерти», - сказано в повідомленні.

Вдень 28 серпня уряд Узбекистану поширив офіційну заяву про те, що президент «перебуває на стаціонарному лікуванні». Пізніше донька Карімова повідомила, що у нього стався інсульт.

«Через мозковий крововилив, що стався в суботу вранці, його госпіталізовано і він перебуває у реанімаційному відділенні», - написала Лола Карімова-Тилляєва на своїй сторінці в Instagram. За її словами, його стан оцінювався як стабільний.

Іслам Карімов був єдиним керівником незалежного Узбекистану з 1991 року. До цього упродовж двох років він був першим секретарем ЦК Компартії Узбецької РСР.

Джерело: УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: