Впродовж вересня-грудня цього року Львівська політехніка святкуватиме свій 200-літній ювілей

З ініціативи Асоціації випускників Львівської політехніки альма-матер переглянула свій вік і вважає датою свого народження 1816 рік, коли королівським декретом австрійського імператора Франца І за № 78, який був виданий у Мілані 7 березня 1816 року, у Львові було створено Реальну школу.

Таке відкриття, стверджують ентузіасти, зроблене на підставі архівних документів Центрального державного історичного архіву України у Львові, зокрема, фонду № 146 (Губернаторство 1772–1854 рр., Намісництво 1854–1918 рр.) та Загального Урядового, Фінансового і Придворного архіву Республіки Австрія у Відні.

Отож альма-матер ще від літа почала готуватися до ювілею. Створено оргкомітет, затверджено план заходів, повідомляє прес-служба університету.

Вирішено, що святкування триватиме від вересня до грудня цього року. Впродовж цього часу в університеті та в інститутах відбуватимуться конференції, конкурси, вікторини, присвячені 200-літтю. Зокрема: міжнародна наукова конференція «Зародження та розвиток Львівської політехніки», студентська науково-технічна конференція, вікторина «Чи знаєш ти історію Львівської політехніки?», фотоконкурс, студентська спортивна універсіада, тематичні виставки.

До ювілею буде виготовлено Великий герб університету, випущено іміджеву та видавничу продукцію, зокрема ювілейні монети і пам’ятну медаль, поштові марки та художні немарковані конверти, ювілейний фотоальбом, видання про почесних докторів Львівської політехніки, нарисів з історії альма-матер, архітектурного атласу Національного університету «Львівська політехніка» українською та англійською мовами, комплекту листівок з фотографіями корпусів, ювілейного диску та ін.

На вулиці Вірменській, де колись стояв корпус Реальної школи, буде відкрито меморіальну таблицю, а вже невдовзі головний корпус університету прикрасять банери, які сповіщатимуть про цю видатну дату.

Ювілейний рік завершиться урочистою академією і святковим концертом у Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: