Які мистецькі проекти відкриють концертний сезон Львівської філармонії

Новий концертний сезон Львівської філармонії обіцяє бути насиченим та яскравим.

Вересневі проекти відкривають нову програму для поціновувачів академічного музичного мистецтва, а також для прихильників несподіваних форм та найсучасніших варіацій у музиці. На слухачів чекають найкращі з реалізованих ідей та цікаві експерименти з синтезованими жанрами.

Зокрема, 2 вересня Львівська обласна філармонія відкриє сезон класикою. Один з найстаріших симфонічних оркестрів України, Академічний симфонічний оркестр філармонії виступить під диригуванням Тараса Криси, якого обрано головним диригентом і художнім керівником на цей сезон. Прозвучать твори Ріхарда Вагнера, Едварда Гріга, Йоганнеса Брамса. На концерті також виступить бельгійський піаніст Стівен Вангауерт.

3 вересня Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під диригуванням німецького маестро Георга Майса та скрипальки із Болгарії Лії Петрової запрошують на «Вечір з Бетховеном». У репертуар концерту увійшли різножанрові твори Людвіга ван Бетховена, написані у перші десятиріччя ХІХ ст.: Симфонія № 3, Увертюра «Коріолан» та Концерт для скрипки з оркестром Ре мажор.

6 вересня у філармонії відбудеться авторський проект відомого львівського музиканта Богдана Дашака NEW MUSICAL PROJECT. Музична географія програми надзвичайно широка – від запальних латиноамериканських ритмів до північноамериканського  стилю.

Програма об'єднує авторські композиції Богдана Дашака, популярні твори зарубіжних композиторів у стилі джаз-року, латиноамериканського джазу, соул-музики та етно-джазу. Аранжування для оркестру здійснили Богдан Дашак та Богдана Фроляк.

З 9 до 13 вересня філармонія та Львівська організація національної спілки композиторів України запрошують на фестиваль «Львівські прем'єри». Чотири концертні програми об'єднають твори композиторів з міста лева XX та XXI ст. Почути сучасну львівську музику можна буде у Концертному залі ім. С. Людкевича (9 та 12 вересня), Пороховій вежі (11 вересня) та Храмі Св. Лазаря (13 вересня). Звучатимуть твори для струнного оркестру (Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», диригент Тарас Вергун; солісти: Наталія Кожушко (флейта) та Марія Ткачик (скрипка), для хору (Галицький академічний камерних хор, диригент Василь Яциняк), скрипки та фортепіано (Лідія Футорська, скрипка та Маргарита Головко, фортепіано) та електро-акустичні композиції (куратор проекту Остап Мануляк).

З 15 до 17 вересня Львів прийматиме фестиваль творчостi Людоміра Ружицького, до якого долучиться і обласна філармонія. 16 та 17 вересня на її сцені виступлять Шимон Кшешовєц (скрипка, Краків), Сергій Григоренко (фортепіано, Львів), Галицький академічний камерний хор (Львів), Камерний хор «Глорія» (Львів), Симфонічний оркестр Дольношльнської філармонії в Єлєній Гурі (Польща), диригенти Шимон Маковскі (Польща) та Володимир Сивохіп (Львів).

18 вересня відбудеться відкриття концертного сезону Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під керівництвом головного диригента та художнього керівника оркестру, народного артиста України Сергія Бурка. До відкриття «Віртуози підготували» насичений Бетховен марафон-концерт. У програмі – Концерт для скрипки з оркестром та Потрійний концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано. Серед виконавців – Олег Каськів (скрипка, Швейцарія-Україна), Пабло де Наверан (віолончель, Іспанія), Філіп Деманґет (фортепіано, Франція).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: