Львівську філармонію очолюватиме новий диригент

Новий концертний сезон у Львівській філармонії розпочнеться зі змін – посаду головного диригента та художнього керівника Академічного симфонічного оркестру з осені обійматиме Тарас Криса. Перший концерт під його диригуванням відбудеться уже 2 вересня.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Тарас Криса розповів, що він щойно приїхав до Львова і напередодні провів першу репетицію з оркестром. «Для мене це велика честь і дуже цікавий творчий крок, – зазначив диригент. – Я доволі часто приїздив до Львова та працював з Академічним оркестром як перший запрошений диригент. Тому ми вже гарно знайомі. І моя нова посада – органічний розвиток нашої трирічної співпраці. Для мене найцікавіше – концепція сезону. Я бачу оркестр, як музей. Ми плануємо сезон так, щоби аудиторія могла послухати і Брамса, і Адамса, і українських композиторів. Якщо в нас буде така концепція – виграє і оркестр, і публіка, і місто».

За словами Тараса Криси, у програмі концерту-відкриття – увертюра з опери «Ріенці» Вагнера, друга симфонія Брамса і фортепіанний концерт Гріга. «Це доволі консервативна програма, на мою думку, – додав диригент. – Проте я спеціально обрав дуже романтичну, європейську тематику. Наприклад, «Ріенці» – це історія принца, який прибув у Рим з наміром щось змінити. Дуже символічно для початку сезону. З творів Гріга ми обрали один з найвідоміших фортепіанних концертів. До нас приїздить бельгійський піаніст Стівен Вангаутер, який виконає цей твір з нами. І друга симфонія Брамса – це дуже пасторальний, один з найкрасивіших його творів. Матимемо гарний вечір».

Також, за словами Тараса Криси, його підхід – продумати програму. І завжди треба розпочинати з виконавців і виховувати слухача. «Я хочу презентувати більше творів, які ще не звучали у Львові – і класичних, і романтичних. Хочу привезти американське мистецтво. Але найголовніше – виконувати українські твори. Я вже спілкувався про це з солістами і ми будемо більше подавати Штогаренка, Губаренка, Станковича, Ревуцького, Косенка. Буде ювілей Колесси», – розповів Тарас Криса про свої творчі плани на посаді головного диригента і наголосив, що публіка завжди поважає гарне виконання, якість і найголовніше – душу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: