Четверо шахістів Львівщини змагатимуться на Всесвітній шаховій Олімпіаді

__1472722221_600x450_3_0
На фото: сестри Анна та Марія Музичуки, Юрій Криворчко та Андрій Волокитін

Упродовж 1-14 вересня у м. Баку (Азербайджан) триватиме 42- га Всесвітня шахова Олімпіада. Цього року серед 180-ти країн-учасниць Україну на змаганнях у столиці Азербайджану представлятимуть десять спортсменів, серед яких четверо представників Львівщини.

Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Зокрема, до складу української збірної увійшли львів'янки сестри Анна та Марія Музичуки, Юрій Криворчко та Андрій Волокитін.

Варто зазначити, що шахові олімпіади – командні змагання шахістів країн і територій, членів ФІДЕ, які відбуваються за швейцарською системою та складаються з 11 раундів.

Відтак у боротьбу за медалі у жіночій першості вступлять: Інна Гапоненко, Наталія Жукова, сестри Анна та Марія Музичук, Анна Ушеніна.

Чоловічу збірну у складі Руслана Пономарьова, Юрія Кривроручка, Антона Коробова та Андрія Волокитіна очолить – Павло Ельянов.

На змаганнях розіграють перехідний золотий кубок «Гамільтона-Рассела», а переможці отримають золоті медалі.

Передбачені також державні винагороди спортсменам та тренерам за виступ на Всесвітній шаховій олімпіаді у розмірі 240 тисяч гривень за 1 місце, 2 місце – тисяч гривень, 3 місце – 120 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: