У Львівській політехніці відбулася Міжнародна літня школа з кібербезпеки

У Львівській політехніці відбулася Міжнародна літня школа з кібербезпеки.

Її учасники – 20 студентів-магістрантів із Харкова, Києва, Львова, а також з інших країн – Польщі і Швеції. Серед харківських учасників – двоє студентів-іноземців з Нігерії та Ірану, повідомляє прес-служба закладу.

Як розповів відповідальний за організацію школи доцент кафедри захисту інформації Львівської політехніки Юрій Лах, учасників відбирали відповідно до вимог міжнародного проекту ENGENSEC, що діє під егідою Брюсселю. Крім Швеції, у проекті беруть участь представники Латвії, Польщі, Росії, Греції, України (Київський державний університет інформаційно-телекомунікаційних технологій, Харківський національний університет радіоелектроніки, Львівська політехніка). В усіх країнах, учасниках консорціуму, відбуваються зустрічі. Проект триває третій рік. Є сподівання на його продовження.

«У рамках проекту – написання магістерської праці з кібербезпеки. Загалом цей проект полягає в тому, щоб підготувати спеціаліста з кібербезпеки, який захищає від атак комп’ютери, сервери, підприємства, створюючи відповідний захист інформації», – пояснює Юрій Лах.

Під час літньої школи її учасники слухали лекції провідних спеціалістів – Томаша Сурмача з Вроцлавської політехніки, Андріана Піскозуба з Львівської політехніки, Андерса Карлсона з Технологічного інституту Блекінге (м. Карлскруна, Швеція). Андрес Карлсон – один з ініціаторів проекту ENGENSEC. У Львівській політехніці під час літньої школи читав лекції з цифрової криміналістики.

«Оскільки проект має кілька цілей, то одна з них – зустрічі педагогів та магістрів, співпраця, адже в межах одного навчального закладу важко отримати високий рівень знань, збільшувати і поглиблювати їх, – розповідає Андерс Карлсон. – На цій школі побували як її учасники, так і вільні слухачі з університетів Львова, зокрема зі Львівської політехніки та університету І. Франка. Літня школа дає студентові ті знання, які він не отримає під час навчання. Після виконання конкурсних завдань усі отримали сертифікати про складання трьох кредитів за європейською системою».

Серед учасників літньої школи були магістранти ІКТА Євген Курій та Люба Галєєва, які мають досвід навчання у Технологічному інституті Блекінге м. Карлскруна (Швеція) за програмою «Еразмус+», що в рамках проекту ENGENSEC. Тепер студенти згадують це семестрове навчання як дуже цінний новий досвід – вивчення безпеки інформаційних систем, захисту інформації, аналізу злоякісного програмного забезпечення, безпеки програмного забезпечення, комп’ютерної безпеки.

 

Загалом усі студенти, як виявилося, задоволені участю у літній школі. Для них це ще один досвід – навчання, практики, спілкування, зрештою, виконання завдань на отримання сертифікату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: