У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій відзвітували за три місяці роботи

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій активно працює впродовж трьох місяців, повідомляє прес-служба ЛМР.

За цей час з різними питаннями до центру звернулося 2447 учасників бойових дій. Також було надано 794 інформаційних консультацій  щодо пільг та соціальних гарантій і 1384 юридичних консультацій. Також – проведено різноманітні заходи, зустрічі з роботодавцями тощо, а також – надана можливість учасникам бойових дій отримати ділянки під гаражні забудови.

Так, за отриманням одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення і відпочинок дітей учасників АТО-мешканців Львова звернулося 1010 осіб. 305 заяв опрацьовані та передані до Управління соціального захисту на виплату, а також 16 заяв – за рішенням комісії. 66 справ — комісія вже розглянула, по 51-й справі виділили допомогу.

Для дружин учасників бойових дій було проведено 4 заходи (їх відвідали 81 жінка), для вдів учасників бойових дій провели 3 заходи (їх відвідали 29 жінок), для членів сімей учасників бойових дій організували 4 заходи (їх відвідали 38 людей), і для бійців АТО – 1 психологічний захід, який відвідали 17 чоловік. Для волонтерів також було проведено тренінг посттравматичного росту «Серце воїна», на якому 15 волонтерів отримали необхідні знання та навички для більш ефективної допомоги військовим. Для дітей учасників бойових дій провели 3 заходи, на яких були присутніми 23 дитини.

Було проведено заходи для дітей, в яких взяли участь 804 дитини. Зокрема, дітей було запрошено на відпочинок у «Зелений гай» м. Дрогобич та с. Свірж Пустомитівського р-ну, також –  у зоопарк «Лімпопо». Центр брав участь в організації та проведенні «Зіркової естафети» дітей учасників бойових дій до 25-ої річниці Незалежності України. Також дітей запросили у літній табір до Скадовську, до програми навчання плаванню, до цирку, провели групу з арт-терапії «Мистецтво малювати».

Крім того, серед проведених заходів для учасників бойових дій — участь в організації та проведення в Шевченківському гаю свята для учасників бойових дій та їх сімей і організація рибальського пікніка для УБД, які мають 2-3 групи інвалідності, а також маломобільних.

За період роботи Центру було проведено зустріч з роботодавцями (різноманітні фірми та компанії які готові надати робочі місця учасникам АТО). У зустріч взяли участь 25 фірм ( роботодавців) і відвідали близько 100 учасників бойових дій.

Також з ініціативи центру розпочато проект «Стройбат» — для бійців, які бажають займатись будівельними та ремонтними роботами. Відбулись 3 зустрічі, на яких домовлено з підрядниками, що всі, хто звертаються щодо працевлаштування, мають можливість контактувати щодо реального місця праці. В цій програмі беруть участь 9 демобілізованих бійців АТО і продовжують набір ветеранів, які бажають працювати у цьому напрямку.

Також  воїни, які мають свої плани та мрії щодо бізнесу, були відібрані у проект «Школа лідерства» — це бізнес-школа, результатом проходження якої є готовий продукт – бізнес-план. В школі вчитимуться 30 людей.

Стартувала робота над проектом військово-патріотичного виховання на базі ВДВ, програма передбачена на рік і включає табори, навчання та вишколи. До програми планується залучити більше 10 тренерів-колишніх бійців АТО та 20 дітей. Робоча група працює над проектом «Школа правової грамотності» для учасників АТО, яка передбачає шість модулів, актуальних питань та видання точної методички для учасників бойових дій щодо правових питань.

Завдяки плідній співпраці з представником ГО «Юридична сотня» близько 50 бійців отримало точні рекомендації щодо унікальних випадків. Також ведеться робота щодо співпраці з UNICEF для створення спільного проекту для вдів та дітей бійців.

Центр співпрацює з мистецькими та культурними ланками життя міста, щоб бійці могли відвідувати безкоштовно виставки, концерти, фестивалі.

Нещодавно до Центру звернулись волонтери з чеської діаспори з проханням познайомити їх з родинами бійців АТО, в яких є матеріальні труднощі. Завдяки  сприянню три родини отримали від наших чеських друзів нові вікна та двері в своїх домівках, а також допомогу у підготовці дітей до школи.

Найуспішнішим здобутком Центр вважає надану можливість учасникам бойових дій отримати ділянки під гаражні забудови. Департамент містобудування Львівської міської ради запропонував земельні ділянки для будівництва автогаражних кооперативів учасникам АТО. Землю виділили на вул. Трускавецькій, вул. Величковського, вул. Олесницького, вул. Ковельській. Тепер Центр чекає наступної сесії міськради, де буде подано на розгляд виділення земельних ділянок на вул. Рахівській і на вул. Майданній-вул. Проектованій. На сьогодні до Центру надійшло 1030 заявок від учасників бойових дій, які виявили бажання створювати гаражні кооперативи. У Галицькому районі – 65, у Сихівському – 174, у Франківському – 244, у Шевченківському – 212, у Залізничному – 167, у Личаківському – 168.

Ведеться активна робота з бійцями добровольчих батальйонів. У Центрі на розгляді 16 справ добровольців, яким допомагають  в отримані статусу учасника бойових дій.

Гострим питанням є нарахування відсотків та пені по тілу кредиту, який був взятий до мобілізації або під час мобілізації. Таких звернень у Центр надійшло близько 40. Ці справи було розглянуто і станом на зараз перебувають на розгляді місцевих районних суддів в порядку підсудності.

У Центрі працюють учасники бойових дій, ті, хто захищав Україну на сході від російської агресії, а зараз у мирному місті допомагає своїм побратимам. Також серед співробітників є переселенці з Донецької області, які знайшли у Львові новий дім, волонтери, які з 2014 року взяли на себе відповідальність за обороноздатність нашої армії, а також дружини захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: