У Львові відновляють ще одну історичну сходову клітку

Починаючи з липня 2016 року, в рамках проекту GIZ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», проводиться реставрація сходової клітки будинку №33 на проспекті Свободи.

Починаючи з липня 2016 року, в рамках проекту GIZ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», проводиться реставрація сходової клітки будинку №33 на проспекті Свободи, повідомляє прес-служба ЛМР.

Роботи здійснює фірма «Львів-Реставрація» під керівництвом експертів GIZ Маркуса Шульца, Аннемарі Роте та Крістофа Юнгганса.

Сходова клітка, яка відзначається особливою формою та просторовою красою, вже багато років перебуває в поганому стані. Перший марш уже взагалі неможливо використовувати, сходинки ламаються і сходи небезпечно завалюються всередину. Скляний дах пошкоджений, всередину ллється дощ, через що руйнуються дерев’яні елементи сходів.

Після ретельних досліджень та детального планування, влітку 2016 року львівські реставратори розпочали активну роботу. За два місяці відкрито деякі стінописи, ведуться роботи з ремонту даху та очищення стін. На час робіт в під’їзді буде встановлено тимчасові сходи, аби демонтувати й реставрувати сильно пошкоджений сходовий марш. Всі роботи планують завершити навесні 2017 року.

Нагадаємо, за минулі роки проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» було фахово відреставровано 3 сходові: на пл. Ринок, 5, вул. Театральній, 12 та вул. Левицького, 10. Вибір цих об’єктів був зумовлений тим, що мешканці проявили неабиякий інтерес до відновлення свого під’їзду, супроводжували всі реставраційні роботи та  долучались фінансово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: