Бесланських матерів оштрафували і засудили до громадських робіт

Завершився суд над жінками, що влаштували акцію протесту в річницю теракту в школі №1 в Беслані.

Справи розглядалися до 3 години ночі, пише «Новая газета».

Трьом жінкам - Світлані Маргієвій, Елі Кесаєвій і Емілії Бзаровій - призначені громадські роботи по 20 годин (оскільки вона не можуть заплатити штраф).

Фатімі Ціріховій, що не брала участь в акції, але яка в момент затримання знаходилася поряд з Еммою Бетрозовою, також призначені громадські роботи - за те, що «перебувала в групі жінок» і «допускала висловлювання».

Еммі Бетрозовій і Жанні Ціріховій призначили штраф по 20 тисяч рублів - вони не здогадалися попросити альтернативного покарання.

Включаючи час перебування в ОВС та в суді, жінки провели в неволі 14,5 годин.

Вони розраховують оскаржити рішення суду, і вранці у вівторок відправляться на огляд, оскільки багато хто отримав травми під час затримання.

Нагадаємо, вчора вранці п'ять жінок, які втратили в теракті своїх близьких, організували акцію з футболками, на яких були звинувачення на адресу президента.

В акції брали участь: Елла Кесаєва (дочка Заріна була в заручниках), Емма Бетрозова (загинув чоловік Руслан, сини 16-річний Алан і 14-річний Аслан), Жанна Ціріхова (була заручницею разом з двома дочками, 8-річна Єлизавета Ціріхова загинула), Світлана Маргієва (була заручницею разом з дочкою Ельвірою, дочка загинула в неї на руках), Емілія Бзарова (в школі перебували двоє синів, чоловік і свекруха, 9-річний Аслан Дзасаров загинув).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: