Добровольці під ГПУ вимагають відставки Матіоса

У Києві, біля будівлі Генеральної прокуратури України, на вулиці Різницькій бійці добровольчих батальйонів вимагають призначити на посаду головного військового прокурора людину, яка воювала за Україну на Донбасі.

У Києві, біля будівлі Генеральної прокуратури України, на вулиці Різницькій бійці добровольчих батальйонів вимагають призначити на посаду головного військового прокурора людину, яка воювала за Україну на Донбасі, передає УНІАН.

Активісти наполягають на відставці головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Учасники мітингу вимагають, щоб до них вийшов генеральний прокурор Юрій Луценко і пояснив, скільки ще часу, за словами активістів, продовжуватимуться переслідування бійців добровольчих батальйонів і громадських діячів.

Активісти вимагають свободи політв’язням.

Також, за словами присутніх активістів, Матіос є корупціонером.

У свою чергу представники добровольчих батальйонів «Донбас», «Айдар», «Миротворець», які виступають на мітингу, адвокати затриманих правоохоронними органами у прифронтовій зоні Донбасу бійців висловилися за негайну відставку Матіоса.

Координатор «Автомайдан Київ» Катерина Кувіта повідомила, що біля будівлі ГПУ щодня до 8 вересня проводитиметься збір підписів за відставку Матіоса і всіх його підлеглих. 8 вересня на 12.00 добровольчі батальйони і активісти планують наступний мітинг під стінами ГПУ.

Крім того, колишній командир батальйону «Донбас», народний депутат Семен Семенченко заявив, що до до Матіоса виникає безліч питань з приводу відсутності розслідувань щодо багатьох епізодів, які стосуються Криму, Донецької та Луганської областей.

«Ми не знаємо досі, чому відпустили Гіркіна зі Слов’янська. Ми не знаємо, з якої причини не розслідувано випадків знищення наших військ з території Російської Федерації. Чому не відповіли, справді, ті люди, які не давали наказ у Криму... Всі ці розслідування нікому зараз проводити, саме тому одна з наших вимог, щоб на чолі військової прокуратури стала людина, яка воювала за Україну», – заявив Семенченко.

Водночас він зазначив, що добровольці готові на те, щоб новим військовим прокурором була людина від партії «Блок Петра Порошенка» або «Народного фронту». На його думку, посаду військового прокурора могли б зайняти депутати від фракції «Народний фронт» Ігор Лапін або Юрій Тимошенко.

«Ми готові на те, що це буде людина з «Блоку Петра Порошенко», з «Народного фронту». Будь ласка, там маса людей... Навіщо поставили військовим прокурором у воюючій країні колишнього заступника начальника головного контрольного управління адміністрації президента Януковича?» – сказав Семенченко.

Депутат також сказав, що військова прокуратура за рік не розслідувала жодної справи щодо розкрадання військового майна або закупівель палива за дорогими цінами.

За його даними, зі 155 справ, порушених за фактами фінансування тероризму в 2015 році, до суду було доведено тільки одну справу.

«Таким чином, питання, в чиїх інтересах працює, в інтересах якої держави працює відомство, очолюване Анатолієм Матіосом, залишається відкритим», – заявив Семенченко.

Крім того, другий командир батальйону «Донбас» Анатолій Виногородський заявив, що сьогоднішня акція добровольців має безстроковий характер.

«Ми добиваємося передачі справи Іловайська до суду. Більш того, ми хочемо, щоб діяльність пана Матіоса і його підлеглих, які збагачуються на горі нашої країни, також були розглянуті в судах, і, як мінімум, ці люди мають бути відсторонені від виконання своїх обов’язків», – заявив Виногородський.

При цьому він вважає, що дії військової прокуратури підривають моральний дух Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: