Доки чиновники звітують про ліквідацію пожежі, терикон біля Соснівки горить вже рік (фото, відео)

DSCF6416

Незважаючи на те, що терикон біля міста Соснівка горить майже рік, Мінрегіонбуд звітує, що залишилося загасити тільки 5%.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат Олег Мусій.

https://www.youtube.com/watch?v=3Vz6R0L8kdY&feature=youtu.be

«Вчергове 30 серпня переконався у брехливості заяв владних очільників різних рангів, які у своїй бездіяльності та у майстерності відписок і перекладанні відповідальності на інших досягли планетарного масштабу. Ознайомтеся з особливо цікавими відписками з Мінрегіонбуду, де зазначено, що пожежу на териконі, виявляється, погашено уже на 95% (суцільна брехня), та Сокальської РДА (виявляється, пожежа гаситься глиняно-пісковою сумішшю і з квітня майже ліквідована). Цікаво, що за терикон Львівська вугільна компанія (ЦЗФ) уже не відповідає, а він знаходиться в оренді ЗАТ «Львівсистеменерго», – написав Олег Мусій.

Крім того, стало відомо, що грошей з резервного фонду не буде, бо Львівська ОДА, Сокальська РДА і ДСНС до Кабміну не зверталися.

«Чиновники з міністерств і Кабміну переводять усю відповідальність на пана Синютку, а він разом із своїм ставлеником в районі Пелихом повністю самоусунулися та бездіють! Генпрокуратура спустила мої заяви на низ до області і району, а місцеві прокурори теж мовчать!» – заявив нардеп.

Нагадаємо, загорівся терикон у вересні 2015 року. У зоні ураження опинилися 6 населених пунктів навколо породного відвалу: Соснівки, Городища, Сільця, Волсвина, Межиріччя та Гірника. Гасити терикон почали тільки навесні.

7037-1

Через брак ресурсів для гасіння використовували породу зі старого терикону. Оскільки такий спосіб приборкати тління не дав результату, вирішили гасити породний відвал водою, внаслідок чого над навколишніми населеними пунктами піднялися хмари шкідливих випаровувань.

На сьогоднішній день у Сокальській РДА звітують, що залишилося загасити тільки 5% терикону. Втім, судячи з фото і відео, оприлюднених народним депутатом, ситуація не зовсім така.

Крім того, спочатку відповідальність за тління терикону покладали на ПАТ «Львівська вугільна компанія», яка з порушенням технології складувала тут відпрацьовану породу. Однак, судячи з документів, тепер претензії треба виставляти ЗАТ «Львівсистеменерго».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: