На Львівщині зберігається висока пожежна небезпека

Упродовж 2-3 вересня за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології на більшій частині території області переважатиме висока пожежна небезпека 4-го класу.

Упродовж  2-3 вересня за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології на більшій частині території області переважатиме висока пожежна небезпека 4-го класу.

Місцями очікують надзвичайну пожежну небезпеку 5-го класу. Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олександ Харчук.

За його словами, надзвичайну пожежну небезпеку очікують у 5-ти районах, зокрема, у Жовківському, Яворівському, Стрийському, Дрогобицькому, Сколівському районах, а також у м. Львові.

Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків.

«Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі, швидкість поширення вогню під час таких пожеж надзвичайно висока, тому локалізувати їх на відкритих територіях дуже важко. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, та поблизу лісових масивів, – зазначив Олександр Харчук. – Принагідно нагадую, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: