У Львові стартує прокат документального альманаху «Український експеримент»

Сьогодні, 2 вересня, на широкі екрани у Львові виходить альманах «Український експеримент».

До збірки компанія  86PROKAT включила п’ять документальних історій стосунків між людиною та сучасними містами, серед яких Київ, Лісабон, Лос-Анжелес, Піски та Бровари. Це «Дивокрай» Наталії Машарової та Анатолія Ульянова, «Цвєтаєвої і Маяковського» Полі Мошенської, «Перемир’я» Валерія Пузика, «70 вулиць» Макса Лижова, та «Рожева мапа» Еля Парвулеско (творчий псевдонім наукового співробітника Центру імені Довженка Олександра Телюка).

Усі роботи вперше були представлені на третьому фестивалі Кіно та урбаністики 86, що проходить у Славутичі (Київська область) у рамках дебютного національного конкурсу «86» «Пальма Півночі». Стрічка «Цвєтаєвої і Маяковського» здобула гран-прі, «Перемир'я» — спеціальну відзнаку, а «Дивокрай» — приз глядацьких симпатій.

Роботу «70 вулиць», де застосовані стробоскопічні ефекти, глядачі назвали такою, що найбільше межує  з відеоартом. Про це йшлося під час допрем’єрного показу, що відбувся 1 вересня у кінотеатрі «Жовтень». Як прокоментувала продюсерка стрічкиНадія Парфан, від відеоарту стрічку Макса Лижова відрізняє драматургія.

«Імлу» у художніх кадрах фільму «Рожева мапа» в окремих регіональних кінотеатрах сприйняли за некондиційне відео і попросили надати іншу фільмокопію, каже директор 86PROKAT Ілля Глаштейн.

Кінороботі «Цвєтаєвої і Маяковського» пощастило із операторською роботоюСвітлани Зінов’євої. «Зараз я рідко знімаю, однак вирішила за фільмувати для цього фільму кілька епізодів  — сцену з похороном та інші», — розповіла під часзустрічі з глядачами операторка і продюсерка.

«Перемир’я» про схід України та емігрантський «Дивокрай» з США — неординарний погляд на теми, до яких зверталося чимало авторів.

Експериментальні короткі метри показуватимуть у Львівському палаці мистецтв 2-3 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: