Ходити також варто за правилами. У Львові поліція штрафує пішоходів-порушників (Фото)

patrrrul

Користувачі соціальних мереж обговорють фото, на якому працівник патрульної полції пояснює пішоходу правила дорожнього руху.

 

До слова, на дорогах України з кожним роком стає все більше як автомобілів, так і пішоходів. Тому випадки виникнення дорожньо-транспортних подій – це не рідкість. Тому за порушення правил переходу дороги громадянам загрожує штраф.

Та це далеко не найстрашніше покарання. Штраф – один з найм’якших видів покарання, який можуть замінити на важчий вид покарання, наприклад, виправними роботами або умовним терміном ув’язнення. Головна причина заміни штрафу іншим видом покарання – це неможливість його оплати. У області регулювання дорожнього руху, штраф – найпопулярніше покарання, що бореться з недотриманням Правил дорожнього руху, як водієм, так і пішоходом.

Нагадаємо, пішоходи повинні пересуватися тротуарами, узбіччями, пішохідними або велосипедними доріжками, в крайньому випадку – йти по краю дороги. Якщо пішохід вирішив перейти дорогу, то треба пам’ятати, що робити це можна тільки в місцях, обладнаних пішохідними переходами. Якщо поблизу таких пішохідних переходів не спостерігається, то перейти можна на перехрестях по лінії тротуару або узбіччя.

Пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками і можуть бути таких видів:
– Наземні (переходи безпосередньо на проїжджій частині, позначені спеціальною розміткою у вигляді “зебри”).
– Підземні (переходи у вигляді тунелів, які прокладені під дорожнім покриттям).
– Надземні (це тунелі або відкриті сходи, розташовані над дорожнім полотном).

8lgZIhSvsJ4

фото: Варта 1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: